Pim: "Binnen ErgoCoaching sta jij centraal. Het is daarom belangrijk dat je een coach vindt die bij je past. Hieronder staat wat meer informatie over mij, zodat je hier beter een beslissing in kunt maken."Van ergotherapeut naar Ergocoach

 

Jaren geleden ben ik mijn ergotherapiepraktijk begonnen in Nijmegen waar ik me heb gespecialiseerd in de doelgroep chronische pijn en vermoeidheid. In tegenstelling tot wat veel mensen denken werken ergotherapeuten niet alleen maar met hulpmiddelen. Sterker nog: binnen mijn praktijk werk ik hier nauwelijks mee. In een coachende rol help ik mensen hun zelfregie in het leven terug te krijgen als pijn- en/of vermoeidheidsklachten hun leven (deels) zijn gaan beheersen. Zelfregie is daarbij de eerste stap naar een leven in balans.

 

Langdurige klachten staan zelden op zichzelf. Zowel lichamelijke, psychologische als sociale aspecten beïnvloeden de klachten en andersom. Ik kijk daarom vanuit een brede visie waarbij deze drie aspecten aanbod komen.

 

Om me duidelijker te profileren als coach in plaats van therapeut ben ik deze website gestart. Ergocoaching is coaching met een praktische insteek. Ik combineer hierin de coachingsprincipes van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) met het pragmatische van ergotherapie. Een combinatie die voor veel mensen van grote waarde is geweest in hun zoektocht naar meer geluk, energie en plezier in hun leven. 

 

Werkplek van de ergocoach

 

Ik werk zowel in de eerstelijnszorg (vanuit mijn praktijk) als in de revalidatie. Vanuit de eerstelijn ontvang ik cliënten in mijn praktijk of kom ik bij hen over de vloer als daar vraag naar is. Binnen de revalidatie werk ik samen in een team met onder andere psychologen en fysiotherapeuten. Hierbij begeleiden we cliënten 3 maanden lang in het bevorderen van hun zelfregie en kwaliteit van leven. Vooral de afwisseling tussen de eerstelijnszorg en het werken binnen de revalidatie vind ik bijzonder prettig.

 


 

Samen met mijn vriendin woon ik in Nijmegen. Mandy heeft haar eigen yogastudio waar ze gepassioneerd lesgeeft in onder andere Hatha en Yin Yoga. Kijk op mandyslegers.com voor meer informatie.


 

Ik dans al jaren bij dansschool Aguanilé in Nijmegen-Noord, waar ik sinds 2019 lesgeef aan beginnersgroepen. Salsa zorgt voor verbinding in mijn leven en heeft mijn leven verrijkt!


 

Meditatie is voor mij net zo belangrijk voor mij als salsadansen: heerlijk om te doen. Met zen-meditatie kom ik tot ontspanning en creëer ik rust in mezelf. Met NLP geef ik sturing aan mijn gedachtes en daarmee mijn leven.