Pijn en vermoeidheid

Opbouwen van energiereserves
Net als bij pijn is vermoeidheid een waarschuwingssignaal. Namelijk een teken van het lichaam om het rustiger aan te doen of te stoppen met een activiteit omdat de energievoorraad op is. We kunnen als mensen best wat hebben en een keer het signaal negeren zal niet van grote invloed zijn op onze gezondheid. Als je echter structureel dit signaal negeert en blijft doorgaan ondanks je vermoeidheid is de kans groot dat je uitgeput raakt. Wat gebeurt er in ons lijf als we vermoeidheid negeren? Je...
Er zijn twee groepen te onderscheiden die meer risico lopen om pijn- en vermoeidheidsklachten te genereren. Dit zijn mensen die perfectionistisch zijn en zorgdragers. In deze blog wordt uitgelegd waarom dit zo is.

Pijn kan, naast de waarschuwende functie, meerdere functies hebben. Naast deze functies heeft pijn veel invloed op ons gedrag en kan gedrag van invloed zijn op onze pijn. In deze blog meer informatie over de verschillende functies van pijn.
De belangrijkste stap om meer in het hier en nu te leven is dat je er bewust van wordt dat je al in het hier en nu leeft. De vraag is juist: hoe ga jij er mee om?